Joukkorahoituksella dysleksia ymmärrettäväksi

Graafinen suunnittelija Sam Barclay hakee joukkorahoituksella rahaa mielenkiintoiseen projektiin. Tarkoituksena on tuottaa kirja, joka auttaa normaalilla tavalla lukevia ymmärtämään millaisten ongelmien kanssa ihmiset joilla on lukemisen erityisvaikeuksia, joutuvat kamppailemaan. Vaikka dysleksian omaaville annetaan erityisopetusta ja apua niin aika vähän ollaan tehty sen eteen jotta tavallisesti lukevat ihmiset ymmärtäisivät millä tavalla tämä ryhmä hahmottaa maailmaa. Aiemmin oli aika tavallista, että näitä ihmisiä pidettiin esimerkiksi koulussa laiskoina ja tyhminä oppilaina, koska sen paremmin opettajat kuin oppilas itsekään eivät ymmärtänyt mistä oppimisen erityisvaikeudet johtuivat. Onneksi nykyisin tilanne on mennyt parempaa suuntaan ja vaiva pyritään tunnistamaan mahdollisimman varhain, jolloin nuori saa tarvitsemansa tuen.

Tällä hetkellä tavoite on jo ylitetty moninkertaisesti joten painotuote näkee varmuudella päivänvalon. Ylimenevälle osuudellekin löytyy varmasti tärkeää käyttöä. Huffington Post -lehden verkkosivuilla olevassa haastattelussa Sam kertoo, että asetetulla tavoitteella saadaan katettua projektin välittömät kulut, mutta alun perinkin oli toive, että asian hyväksi saadaan kerättyä enemmänkin rahaa. Toivottavasti Sam ja muut asian parissa työskennelleet jatkavat hienoa työtään. Joukkorahoitukseen on vielä 16 päivää aikaa osallistua Kickstarter -sivustolla.

 

* * *

Päivityksenä juttuun kerrottakoon, että julkaisu kolahti postiluukusta muutama viikko takaperin. Ihan nätti kirja ja hyvän asian puolesta, aihe kuitenkin jää vähän pinnalliselle tasolle ja kirja sisältää myös vanhahtavaa tietoa liittyen mm. sanakuviin. Kuitenkin upea juttu, että julkaisu on nähnyt päivänvalon ja tämän kaltaisia projekteja on nykyisin mahdollista tehdä joukkorahoituksen avulla.

IMG_2693 IMG_2694

 

11. marraskuun 2013 kirjoittaja Topi Lehto
Luokka: Graafinen suunnittelu | Kommentoi

Kirjoita vastine

Pakolliset kohdat on merkitty asteriskilla *